Svartbjörnsbyn

Styrelsen    Aktiviteter    Studiecirklar/Föreläsning    Historik   Bildgalleri

Välkommen till HF Aktiva Kvinnor Svartbjörnsbyn

Julmys den 23 november kl 18.00 enligt utskickat mail och sms. Anmäl dig till Valborg Palmgren senast 16 november. VÄLKOMNA!

75 års present - Presenter en 75-åring skulle älska att få! | 2022

Föreningen bildades 17 februari 1947 och har verkat utan uppehåll från start.

Husmodersföreningen Svartbjörnsbyn bildades 17 februari 1947 med 30 aktiva damer.
2 värdinnor utsågs till varje möte .Värdinnorna ansvarade för brödbak och kaffeservering.
Medlemsavgiften fastställdes till 2 kronor.
Medlemmarna sydde själva en husmodersdräkt som skulle bäras vid varje möte.

Från årsmötet 2018-01-24 har föreningen ändrat namn till
HF Aktiva Kvinnor Svartbjörnsbyn.

Vår förening har idag 52 medlemmar som träffas i
Perbackagården Svartbjörnsbyn en gång per månad och alltid en onsdag,  klockan 18.00.

Vinterbild Perbackagården

Varje månadsmöte har ett aktivitetstema som arbetats fram av styrelsen efter förslag från medlemmarna. Programmet presenteras vid vår- och höstupptakt.

4 värdinnor bakar och sköter kaffeserveringen vid varje månadsmöte.

Medlemsavgiften fr o m 2019 är 200 kronor per år.

Våra aktiviteter är:

• Föreläsare av intressanta och aktuelle ämnen.
  • Visning av föreläsarens varor som ofta kan inhandlas.
  • Studiebesök hos myndigheter och företag.
  • Resor till närområden.
  • Besöker (efter inbjudan) andra Husmodersföreningar.
  • Avslutar vår- och höstterminen med en fest.

Våra aktiviteter/föreläsningar sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Föreläsningarna
är öppna för allmänheten.

Styrelsemöten före varje medlemsmöte är kl. 16.45 om inte annan tid har meddelats styrelsemedlemmarna.

Vi har en fin gemenskap vid våra möten och ser med glädje att fler damer vill dela den med oss.

Du är varmt välkommen till

HF Aktiva Kvinnor Svartbjörnsbyn

Lokal: Perbackagården Svartbjörnsbyn (mitt emot skolan).

Vill du få mer information kontaktar du vår ordförande Valborg Palmgren  på mobil 070-311 37 98.

Ansvarig för Svartbjörnsbyns  hemsida är Mona Öhman tel 073-817 90 09
e-post:
mona.k.ohman@gmail.com. Välkommen att ta del av vår verksamhet.

Besök gärna HF Aktiva Kvinnor Norrbottens hemsida på nätet med adress  http://norrbottenshusmodersforeningar.se Där finner du även intressant läsning om alla lokalföreningars aktiviteter.

Höstens aktiviteter för 2022 ser du under fliken Aktiviteter i menyn för vår lokalförening.