Styrelse     Äkta Lovikka-vante     Erika Aittamaa      Jättevanten    Galleri

Vid kongressen i Lund augusti 2016 togs beslut om namnändring från Husmodersförening till HF Aktiva Kvinnor med tillägg ortsnamn.
Vid Årsmötet med Norrbottens Husmodersförbund i mars 2017 i Gammelstad tas kongressens beslut upp och skall efterlevas.
Fr o m 20180101 ändras här förbundets och alla lokalföreningars namn om till HF Aktiva Kvinnor

Välkommen till HF Aktiva Kvinnor Lovikka

Föreningen bildades år 1951 av driftiga, målmedvetna kvinnor i byn.

Redan 1955 hade husmödrarna sparat ihop pengar till vägbelysning i Lovikka, som var den första i Pajala kommun.

1962 fick husmödrarna varumärket ÄKTA LOVIKKA-VANTE registrerat hos Patent- och registreringsverket, PRV. Detta varumärke används än i dag av husmödrarna. Varumärket garanterar att vantarna är traditionsenligt tillverkade och är ett gediget hantverk.

erika-vantar