Baka i bagarstuga

Nedan ser du grundinformationen för kurserna.

bild 1

Vi träffas för planering några dar före själva bakningen.
Vi diskuterar recept och bestämmer vem som förbereder vad inför själva brödbakningen som äger rum i Hägnas bagarstuga. Ugnen ska föreldas, redskapen ses över och någon handlar ingredienser. Om vi är fler än sju bagerskor delar vi upp oss i baklag, så att alla får möjlighet att pröva de olika momenten: att sätta degen, göra ämnen, rundkavla, kruskavla och nagga brödet för att sedan grädda till ett tunt och sprött bröd. Övning ger färdighet.

På lördag bakar vi tunnbröd och på söndag bakar vi troligtvis det populära rågknäcket kryddat med flingsalt och sesamfrön. Är ”glöden” den rätta blir det säkert en lunch med halstrad fisk och nybakat bröd. Verkar det spännande? Vill Du lära dig skillnaden mellan bakufjöl och spjölk?
Cirkelledare: Barbro Eriksson

Anteckningar från bakkurs 16, 18-19 okt 2014