KONSUMENTFRÅGOR

Plast  – Ett bildspel som upplyser oss om följder och biverkningar av vårt plastsamhälle. (klicka på länken ”plast”)

Höstupptakten i Sunderbyn med tema ”våld i nära relation”

Maria Isaksson inledde med en föreläsning , ”kompiskoll” som handlade om våld i nära relation. konsumentombudet gav medlemmarna information om plastens skador på natur och våra kroppar. Ordförande Viveca Lindqvist och kassören Christina Lindbäck gick igenom föreningsangelägenheter.

Vi vill uppmuntra  föreningarna att på hemmaplan ha studiecirklar i föreningsutveckling.
som stöd rekommenderar vi Vuxenskolans böcker:  I förening och Lyssna inåt och Nå ut.

Att arbeta i cirkel ger förutom kunskap också en ökad gemenskap i föreningen och stimulans för att nå framåt.

DATORUTBILDNING

Ett mycket bra utbildningsmaterial i 2 steg till en kostnad av 395:-/medlem och kurstillfälle.

Steg 1 Bli vän med din dator – grund

Startar upp och kommer igång, skriva och spara dokument i (word), hitta och organisera i datorn. Avser avsnitt 1-3 i utbildningsmaterialet.

Steg 2 Bli vän mer din dator – fortsättning

Hur nyttjar vi datorn i vardagen, skicka mail, nyttiga medborgartjänster, lite bildhantering mm. Avser avsnitt 3-0 i utbildningsmaterialet.

VARFÖR GÅ KURSEN??

För att förstå hur tekniken kan göra vardagen enklare och roligare när man ”hänger med”. För att det är viktigt att du försöker följa den alltför snabba digitala utvecklingen som sker i samhället idag

Jacka Bilder på den nya jackan till ett pris på 200:-/medlem
T-shirt Bilder på den nya t-shirten till ett pris på 100:-/medlem